• Autobusom

  Autobuske stanice u Doboju – Bosnaexpres i Trebava ekspres su stanice sa svim potrebnim sadržajima neophodnim za uspješno funkcionisanje u davanju staničnih usluga korisnicima. Autobuske stanice u Doboju rade 365 dana u godini, od 00.00 do 24.00 časa na prijemu i otpremi autobusa i putnika na prigradskim, republičkim, međuentitetskim i međunarodnim linijama. Na prigradskim linijama pokrivaju potrebe stanovništva, privrednih subjekata i drugih ustanova grada Doboja, na republičkim i međuentitetskim linijama pokrivaju potrebe za sva veća mjesta u BiH, a na međunarodnim linijama omogućeno je otvaranje Doboja i ovog dijela BiH prema svijetu, tako da se sa autobuske stanice može otputovati u sljedeće zemlje: Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Švajcarsku, Njemačku, Francusku, Holandiju, Belgiju, Luksemburg, Dansku, Švedsku i Norvešku.

  Karta važi za jedan ulazak autobusa na parkiralište, a plaćanja su oslobođeni autobusi na prigradskim linijama za koje prevoznik ima potpisan Ugovor sa Gradom.

 • Automobilom

  Grad Doboj, po svome geografskom položaju, nalazi se na raskršću značajnih magistralnih i regionalnih puteva u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

  Pravcem sjever – jug pruža se magistralni put M-17 na koji se sa istočne strane nadovezuje magistralni put M4 iz pravca Tuzle (Federacija BiH). Najfrekventniji dio magistralnog puta M17 nalazi se na potezu Šešlije – Doboj – Karuše – Federacija BiH.

  Osim navedenih magistralnih puteva, područjem grada Doboja prolazi i značajan dio regionalnih puteva kao što su: R465 Doboj – Modriča, R465a odvojak za pravac Zelinje, R474 Doboj – Prnjavor, R474a Pnjavor – Jelah, R482 Doboj – Derventa kao i put Doboj – Petrovo.

  Zagreb je od Doboja udaljen 257km. Ukoliko u Doboj dolazite iz Zagreba uključite se na auto-put E70. Na 175km od Zagreba, u mjestu Slavonski Brod izađite sa auto-puta i pratite magistralni put M-17 do vašeg odredišta u Doboju.

  Beograd je od Doboja udaljen 236km. Ukoliko iz Beograda dolazite u Doboj uključujete se na auto-put E-70 prema zapadu i Zagrebu. Na 157km  izađite na izlaz 18 Babina Greda s E70. Zatim idite na M-17 do vašeg odredišta u mjestu Doboj.

  Sarajevo je od Doboja udaljeno 148km. Ukoliko, u Doboj, dolazite iz Sarajeva idite na sjeverozapad prema mjestu Kakanj i magistralnom putu E-73 i na 60-tom kilometru imate dva različita putna pravca koja vode do Doboja. Prvi bolji i duži put nastavlja putnim prevcem E73 prema sjeveru i mjestima Zenica, Maglaj pa sve do vašeg odredišta u mjestu Doboj.

  Završena je izgradnja dionice autoputa Banjaluka – Prnjavor, čime je u cjelosti završena izgradnja autoputa Banjaluka – Doboj.

  Na području grada postoji javni gradski prevoz, dok na širem području opštine prevoz se vrši javnim prigradskim autobuskim prevozom. Osim navedenog javnog prevoza u gradu prevoz vrši i taksi služba.

 • Vozom

  Željeznice Republike Srpske učestvuju u unutrašnjem, međuentitetskom i međunarodnom saobraćaju. Možete iskoristiti prednosti koje pružaju Željeznice RS: povoljne cijene, komfor i bezbjednost. U odnosu na redovne cijene, popuste na mjesečne karte imaju: učenici 60%, radnici 50%, penziоneri 30% a studenti vikendom imaju popust od 50%. Popust nude i za grupna putovanja (šest ili više osoba).

  Vrijeme dolaska, polaska kao i relacije na kojima saobraćaju vozovi možete vidjeti na sljedećem linku.