Sportsko-rekreativni centar – Džungla

SRC „Džungla“ – Sportsko-rekreativni centar “Džungla” smješten je na površini od 25 000 m2. U okviru rekreativnog dijela nalaze se četiri bazena i to: olimpijski bazen – predviđen za sve vrste vodenih sportova, školski bazen sa toboganima i skakaonicama – specijalno dizajniran za školu plivanja, rekreativni bazen sa vise od deset vrsta masaža i vodenim topovima, te dječiji bazen sa toboganima. Bazeni posjeduju i tehnološki blok u kojem su smještena savremena postrojenja za prečišćavanje i preradu vode, čiji rad i ispravnost se u svakom trenutku kontroliše.
U sklopu SRC “Džungla” nalaze se i: poslovna zgrada sa kancelarijama, prostorije radija “Džungla”, zgrada televizije “Džungla”, dvije lamele sa pansionima i 22. garaže, parking prostor za 300 automobila i svadbeni salon koji može zadovoljiti potrebe i najmaštovitijih mladenaca..Bazeni i diskoteka “Džungla” bili su domaćin brojnim sportskm i zabavnim manifestacijama: prvenstvo BiH u plivanju, izbor za Miss, koncerti, te mnoga druga takmičenja u sportovima na vodi.

Stadion sportskih igara

Stadion sportskih igara u Doboju je natkriveni stadion kapaciteta 3500 posjetilaca.Stadion ima višestruku namjenu. Na njemu se gotovo tokom cijele godine održavaju brojne sportske, kulturne, zabavne i ostale manifestacije.

Fudbalski stadion “Luke”

Godine 1973. izgrađen je stadion “Luke” sa pratećim prostorijama na kojem danas treniraju i održavaju utakmice fudbaleri fudbalskog kluba “Sloga” iz Doboja.

Fudbalski klub “Željezničar”

Fudbalski klub „Željezničar“ Doboj osnovan je davne 1933. godine i može se reći da su začetnici ove sportske vještine na ovim prostorima.